Klimatizacija i ventilacija objekata

Bavimo se i izvođenjem sistema klimatizacije za sledeće tipove prostora i objekata:

– stambene,

– poslovne: banke, kancelarije, prodavnice, skladišta…

– ugostiteljske: restorani, kafići, hoteli, igraonice, kuhinje…

– proizvodne: fabričke hale, posebni proizvodni pogoni, sistemi sa visokim zahtevima čistoće vazduha…

Ventilacioni uređaji i sistemi su često sastavni deo opreme za klimatizaciju objekta. Pored aktivnih uređaja (ventilatora), deo sistema za ventilaciju su i kanali kroz koje vazduh prolazi. U zavisnosti od vazdušnih kanala i aktivnih uređaja, mogu se montirati različiti tipovi uređaja. Nekoliko vrsta ventilacionih uređaja koje postavljamo:

– Rekuperatori vazduha

– Aksijalni ventilatori

– Kanalski ventilatori

– Krovni ventilatori

– Centrifugalni ventilatori.

Naš posao je da predložimo najbolje rešenje za klimatizaciju (hladjenje, grejanje, ventilacija) vašeg životnog i poslovnog prostora. Bavimo se ugradnjom i servisom poznatih i kvalitetnih proizvoda sa višegodišnjom garancijom. Montažu uređaja vršimo za poslovne klijente (velike i male poslovne prostore, zgrade, hale, lokale), kao i za privatna lica (kuće, stanovi, vikendice, …). 

 

Prodajemo, ugrađujemo i servisiramo najpoznatije brendove klima uređaja na našem tržistu sa višegodišnjom garancijom uz redovno odrzavanje.:

LG, Daikin, Mitsubishi, Midea, Galanz, Samsung, Gree, Fujitsu, Vox, Venting, Tesla, Bosch, Gorenje…

U zavisnosti od velicine i namene samog objekta montiramo sve tipove klima uređaja od SPLIT, MULTI I VRF SISTEMA, u kombinaciji sa sistemom ventilacije.

Ovi sistemi, sa više unutrašnjih jedinica se vrlo brzo prilagođavaju zahtevima svakog prostora uz manju potrošnju električne energije.

Inverter sisteme je najbolje montirati pri gradnji ili renoviranju prostora jer se tada instalacije mogu postaviti nevidljivo. U tom slučaju vidljiva može biti samo spoljna jedinica sistema.

Ventilacija i klimatizacija se projektuje radi što većeg konfora korisnika i postizanja idealnih uslova za život i rad u samom objektu.

 Ventilacioni sistemi se koriste za izbacivanje korišćenog vazduha ( zaprljanog dimom, prašinom, vlagom i toplotom) kao i ubacivanjem svežeg filtriranog vazduha u prostor. Na samu ventilaciju postoji mogućnost ugradnje rekuperatora toplote koji mešanjem dva navedena vazduha dolazi do velike uštede čak do 60% toplotne energije.

Projektujemo, montiramo i čistimo ventilaciju za izvlačenje masnih isparenja iz kuhinjske nape nastale usled termičke obrade hrane.

Stručno osoblje, dostupnost opreme i rezervnih delova omogućava brz, efikasan i delotvoran rad na terenu po vrlo konkurentnim cenama.