Toplotne pumpe

Toplotne pumpe su dizajnirane za različite namene. Mogu da se koriste za grejanje i hlađenje stambenih, poslovnih i industrijskih prostora, bazena, plestenika kao i za pripremu sanitarne tople vode.
Vrsimo prodaju, projektovanje i instalaciju toplotnih pumpi svih namena.

One uzimaju besplatnu toplotnu energiju iz zemlje, vazduha ili podzemnih voda, čime se značajno doprinosi uštedi elekricne energije cak i na niskim spoljašnjim temperaturama .

Toplotne pumpe su energetski efikasne i ekonomične – za utrošeni jedan kilovat čas električne energije može se dobiti tri do pet kilovat časa toplotne energije.
U ponudi imamo različite modele toplotnih pumpi za različite potrebe i uslove ugradnje.
U zavisnosti odakle uzimamo dodatnu besplatnu energiju, toplotne pumpe delimo na:
toplotne pumpe vazduh – voda,
toplotne pumpe voda – voda
i toplotne pumpe zemlja – voda

Najzastupljeniji vid grejanja je sa Toplotnim pumpama vazduh-voda koje koriste toplotu iz spoljašnjeg vazduha, tako da grejanje doma postaje energetski efikasno i primenjivo u kombinaciji sa različitim sistemima grejanja, kao što su: podno,zidno i plafonsko grejanje, radijatori, fan-coil (zidni i plafonski) uređaji.

Na ove nacine se dobija efikasno grejanje objekta koje ne zagadjuje okolinu i smanjuje potrošnju fosilnih goriva koje pomaže u smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.
Ovi sistemi se mogu koristiti i na postojećim centralnim sistemima grejanja kao na primer drva, ugalj ili gas.
Pored efikasnog grejanja i fantastičnog komfora, toplotna pumpa vam omogućava i izuzetno štedljivo hladjenje tokom leta, povezivanje toplotne pumpe sa solarnim, termalnim panelima kao i pripremu sanitarne tople vode.

Zbog svog tihog rada mogu se integrisati u svaki enterijer – mogu se instalirati u zatvorenom prostoru (tehnicka prostorija , kotlarnica …) ili u otvorenom prostoru (hodnik, kuhinja, kupatilo).
Postoji mogucnost istovremenog grejanja i hladjenja objekta i grejanja sanitarne vode pomoću povezivanja toplotne pumpe sa posebnim hidro jedinicama koje proširuju mogućnosti rada same pumpe.

Primena toplotnih pumpi postaje sve popularnija jer se one smatraju „najproduktivnijim uređajima za dobijanje toplotne energije

Za sve naše toplotne pumpe integrišemo napredne sisteme kontrole i automatizacije u svoje sisteme grejanja, omogućavajući preciznu kontrolu temperature i energetsku efikasnost.